Winst voor Jakob Pronk uit Winschoten bij “Zomerdamtoernooi Friesland 2021”

Dinsdagavond  6 juli is de 3e ronde afgewerkt bij het “Zomerdamtoernooi Friesland PFDB 2021” in het “Hof van Schoterland” in Mildam. Jakob Pronk uit Winschoten wist zijn partij te winnen tegen Gerrit Reitsma uit Rien. In een rustig opgebouwde partij nam Gerrit, in het middenspel, een afruil die voor Jakob een dam opleverde. De overgebleven stand bood daarna geen compensatie meer voor Gerrit. Met deze zege staat Jakob op de 4e plaats in het tussenklassement met 4 punten uit 3 partijen. Clubgenoot Han Tuenter uit Westerlee verging het tegen Tabe de Vries minder goed. Han ging in de fout na een onnauwkeurige voortzetting, daarna was verlies onontkoombaar. Donderdag 15 juli staat de 4e ronde gepland bij “Ien en Mien” in Goutum.