Chanella Huft uit Winschoten geslaagd voor 1e damdiploma

De 17 jarige Chanella Huft uit Winschoten is dinsdagavond 20 februari in het gebouw van SV Bovenburen geslaagd voor het Van der Wal damdiploma. Dit is haar eerste in een reeks van 11 diploma’s. De examenstof voor dit examen behandeld de grondbeginselen van de damsport. Dan moeten we denken aan de toepassing van de spelregels, zoals vraagstukken met meerslag gaat voor (samen met de plakker), slaan zowel voor- als achteruit is verplicht en aanraken is zetten. Tenslotte uitvoeren van combinaties en daarna de geslagen schijven van het bord verwijderen. De “Coup Turc” is hiervoor het passende voorbeeld. Chanella kan nu beginnen met de theorie die opgaat voor het “Wiersma wit” diploma, waarbij ze een beroep kan doen op gekwalificeerde begeleiders, die Damclub Winschoten in eigen gelederen heeft.