Jakob Pronk en Frederik Bos ex aequo kampioen Rapid dammen in Winschoten

Jakob Pronk uit Winschoten en Frederik Bos uit Groningen kwamen afgelopen woensdagavond 6 november gelijktijdig over de eindstreep bij het Rapid damtoernooi in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten. De 10 deelnemers van Damclub Winschoten speelden een zogenaamd rondtoernooi met een speeltempo van “Fischer 5 minuten + 5 seconden”. Deze discipline van de damsport is één van de vele mogelijkheden die damsport
biedt. Normaliter worden op de clubavond de partijen afgewerkt met een speeltempo van “Fischer 40 minuten + 1 minuut”. Bij de Nationale Competitie voor 10 tallen geldt overigens een speeltempo van “Fischer 80 minuten + 1 minuut”.

Eindstand finale
1. Jakob Pronk
Frederik Bos
3. Marchinus Mulder
4. Ben Haan
Geert Lubberink
6. Han Tuenter
7. Demi Peters
8. Henk Prak
9. Janick Lanting
10. Jilje Scheeringa