Jakob Pronk en Han Tuenter succesvol bij “Zomerdamtoernooi Friesland 2021”

In Dorpshuis “Ien en Mien” in Goutum is donderdagavond de 6e ronde afgewerkt in het “Zomerdamtoernooi Friesland PFDB 2021”. Jakob Pronk uit Winschoten kwam tot winst tegen Marten Zijlstra en heeft de 5e plaats geconsolideerd in het tussenklassement. Han Tuenter uit Westerlee kwam remise overeen met Klaas Mondria uit Wolvega. Met dit resultaat wist Han wel 2 plaatsen op te schuiven in het tussenklassement en staat nu 26e. Dinsdag 3 augustus staat de 7e ronde gepland in het “Hof van Schoterland” in Mildam.

Oost Groninger dammers Jakob Pronk en Han Tuenter

Evenals de voorgaande 3 ronden kwamen Jakob Pronk en Han Tuenter wederom tot een gezamenlijke score van 3 punten. Jakob kwam deze ronde echter tot een moeizame zege tegen Marten Zijlstra. In het vroege eindspel nam  Marten namelijk een combinatie, die achteraf gezien, direct tot verlies leidde met een tegencombinatie van Jakob. Han Tuenter wist deze ronde een kansrijk 5 om 2 eindspel niet om te zetten in winst tegen “good-old” Klaas Mondria. Met nog 2 ronden te gaan is de finish in zicht voor de 32 deelnemers.