Jakob Pronk uit Winschoten naar remise bij “Zomerdamtoernooi Friesland 2021”

Dinsdagavond 3 augustus is in het “Hof van Schoterland” in Mildam de 7e ronde afgewerkt bij het “Zomerdamtoernooi Friesland PFDB 2021”. Hierbij kwamen de spelers uit Oost Groningen te weten Jakob Pronk uit Winschoten en Han Tuenter uit Westerlee in actie. Jakob kwam remise overeen met Henk Jonker en Han moest berusten in verlies tegen Douwe Douma. Jakob Pronk kwam In een rustig opgezette partij tegen Henk Jonker uiteindelijk tot een gelijkwaardige puntendeling. Jakob blijft met dit resultaat op de 5e plaats staan in het tussenklassement. Han Tuenter daarentegen deed zich zelf tekort tegen Douwe Douma. In een gelijkwaardige 6 om 6 stand miste Han de “zetcontrole” en liep daarna in een “zetje”. Door dit resultaat is Han gezakt naar de 28e plaats in het tussenklassement. Donderdag 12 augustus wordt de laatste ronde afgewerkt in Dorpshuis “Ien en Mien” in Goutum.

Laatste ronde

Donderdag 12 augustus start om 19.30 uur de 8e en laatste ronde van dit traditionele damtoernooi in Friesland. Om in de einduitslag te worden opgenomen en voor een prijs in aanmerking te komen, dienen minimaal 6 ronden te worden gespeeld. Dit alles onder een speeltempo van “Fischer 40 minuten + 1 minuut per zet”. Competitieleider is Joop de Graaf uit Oudega (Gemeente Smallingerland). De 32 deelnemers zijn in 3 ratinggroepen ondergebracht. De A groep grofweg boven de 1100 ratingpunten. Groep B 900 tot 1100 punten en Groep C tot 900 ratingpunten. Na deze laatste ronde wordt het klassement opgemaakt. MF Jan van Dijk uit Ureterp leidt momenteel het klassement met een 100% score.  Overigens niet verrassend, Jan van Dijk was in mei/juni namelijk NK finalist.