1e prijs Dana van Schaagen bij Regio Cup Jeugddammen

De 3e Regio Cup voor jeugddammers vond zaterdag 26 januari plaats in het Drentse Hijken.
Toernooileider Danny Staal uit Groningen mocht een 60 tal jeugdige dammers verwelkomen in De Dorpshoeve die als basis werden ondergebracht in groepjes van 8 deelnemers. Alleen groep 1 bestond uit de 6 sterkste spelers die de partijen afwerkten met een speeltempo van “Fischer 15 + 5”. Damclub Winschoten was deze zaterdag met een 8 tal dammers afgereisd naar dit jeugdtoernooi. In groep 6 pakte Yara de Veld uit Beerta de 3e prijs en in diezelfde groep ging de 12 jarige Hermann Loots uit Winschoten met een keurige 2e prijs huiswaarts. Jamey Loots uit Winschoten behaalde in deze groep een goede middenmoot positie. Nickey Loots uit Winschoten kwam in groep 5 tot de 4e plaats en viel dus net buiten de prijzen. Dana van Schaagen uit het Duitse Bunde behaalde na barrage een uitstekende 1e plaats in groep 4. Dana kwam tot een puike score met slechts één remise. Op de 2e Regio Cup in Hoogeveen kwam Dana zaterdag 1 december in groep 5 met de grote wisselbeker thuis en schoof deze editie in Hijken op naar een hogere groep. Met dit resultaat is het opkomend talent opgeklommen naar de subtop van het tussenklassement. Na de 6 jeugdtoernooien wordt namelijk de eindstand opgemaakt. Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans kwam in groep 2 tot een middenmoot positie. Janick Lanting uit Bad Nieuweschans en Demi Peters uit Bunde eindigden ex aequo op de 4e plaats in groep 1. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Danny Staal en Gerard Bruins. De volgende Regio Cup vindt plaats op zaterdag 16 maart in “De Baron” in Dedemsvaart. Dit jeugdtoernooi is de 4e in een reeks van 6 toernooien. Na Dedemsvaart worden nog Groningen en Gramsbergen aangedaan.